Op deze pagina publiceren we berichten over de ontwikkelingen op en rond de tuinderij, waarschijnlijk zeer onregelmatig.

Wandelkap

oktober 2021

Onze wandelkap (foliekas) staat er! Weliswaar wat later dan we gehoopt hadden en niet meer op tijd om onze tomaten en komkommers te beschermen, maar wel op tijd om onze eerste stappen te zetten in het verlengen van het seizoen. Op dit moment hebben we in de kas allerlei najaarsgewassen gezaaid en getransplanteerd om in november en december te kunnen oogsten. Daarnaast rekenen we erop dat we het begin van het komende groeiseizoen kunnen vervroegen. Bijstaande foto's tonen de kas en de huidige inhoud. Zodra we ervan gaan oogsten lees je erover in de versbrief.
Image
Image
Image

De BioBasis: catering met biologische basis

Nog maar kort geleden naar Epse verhuisd, is Evrim al bezig met het voortzetten van haar biologische cateringbedrijf de Bio Basis. Ze verzorgt met plezier catering voor zowel grote als kleine groepen voor elk moment van de dag. We zijn er trots op dat ze gekozen heeft voor de hartelijke groenten van onze biologische tuinderij. Dus: heb je wel zin in onze groenten, maar geen trek om zelf te koken? Kijk dan eens op www.debiobasis.nl.

Zelf uienvlecht maken

Op zondag 16 augustus 2020 van 10 tot 15 uur kun je je eigen uienvlechten komen maken op de tuinderij Hartelijke Groenten Bathmenseweg tussen 1 en 3.
Image
Image
Image

Knoflookoogst 2020

13 juli 2020

Vandaag was een prachtige dag om de knoflook te oogsten en te drogen. Niets leuker om dit samen te doen en er ook mooie vlechten van te maken.

Vanaf 1 juli marktkraam in Gorssel

juli 2020

We hebben goed nieuws voor iedereen die halverwege de week al door de zaterdagse groentenboodschappen heen is:
Vanaf 1 juli staan wij op de woensdagochtend met onze marktkraam in Gorssel.

Tussen 9:00 en 12:00 uur bieden we een selectie van onze biologische groenten aan, natuurlijk vers geoogst. Je vindt ons dan aan de Molenweg, op het parkeerterrein naast het cultureel centrum 't Trefpunt.

In onze wekelijkse versbrief zullen we aangeven welke groenten we op woensdag bij ons zullen hebben. De openingstijden op de tuinderij blijven overigens ongewijzigd: dinsdagmiddag en zaterdagochtend.
Image

In plaats van bloemen....

Met onze ruime selectie saladevariëteiten maken we al enkele weken een salademelange die we in zakjes van 200 gram aanbieden, maar gerangschikt vormt het ook een prachtig salade-boeket. Onze creatieve klanten zetten gerust de rode salanova op tafel of geven een groentenmandje cadeau.
Image
Image
Image
Image

Een busje

oktober 2019

Voor het vervoer van onze producten, ons plantmateriaal en onze gereedschappen hebben we besloten tot de aanschaf van een transportbusje. En omdat de kans langskwam is het meteen een volledig electrische geworden. Met de zonnepanelen op ons woonhuis kunnen we de accu laden. Op deze manier wordt de carbon footprint van onze tuinderij weer een beetje kleiner.