herstel van een klein stukje van de wereld

Toen het perceel dat wij nu in gebruik hebben beschikbaar kwam, kon een lang gekoesterde droom in vervulling gaan: een klein stukje van de wereld onder onze hoede nemen om er op een andere, duurzame manier groenten te verbouwen.
We werken aan het realiseren van een tuinderij waar we met zorg en aandacht eerlijke en schone groenten produceren voor gelijkgestemde klanten uit de omgeving, waar we willen bijdragen aan behoud en herstel van biodiversiteit, verspilling willen voorkomen en met een zo klein mogelijke carbon-footprint.
Dat we daarbij het steeds maar binnen zitten kunnen verruilen voor heerlijk buiten zijn is een mooie extra bijkomstigheid.
Werken aan een betere wereld; dat heeft ons allebei al ons leven lang gemotiveerd, als therapeut en als (huis)arts. Het beste doen voor de mens die op ons pad komt.
Goede voeding speelt in elk herstel een belangrijke rol: Mens Sana In Corpore.
Het verbouwen van gezonde groenten past daarin. Het is onze "Walk your talk".
In de komende jaren zullen we ervaring, kennis en routine verzamelen die ons in staat zullen stellen om voor zo'n 100 huishoudens in de directe omgeving betrouwbaar en met regelmaat smaakvolle, gezonde biologische groenten te verbouwen. Tegelijk zijn onze inspanningen erop gericht het bodemleven verder te verbeteren (net als het leven boven de grond - uitzonderingen daargelaten, sorry, konijntjes en reeën).

Hoe zien wij....?

Plastic
We vermijden het gebruik van eenmalig plastic. Voor benodigde verpakking gebruiken we bij voorkeur papieren zakken en grotere gewassen laten we onverpakt. Onze klanten komen met een eigen boodschappentas.

Wel gebruiken we (op dit moment) landbouwplastic om de onkruidbelasting in toom te houden - een concessie op onze uitgangspunten. Op het moment kunnen we nog niet zonder. Deze stukken gaan vele jaren mee en zullen aan het eind van hun levensduur worden gerecycled.
Meststoffen
Koolstofvoetafdruk
Ontwikkeling

Dit zijn wij:

Wij zijn twee onverbeterlijke idealisten en wereldverbeteraars met een passie voor gezondheid - mentaal, emotioneel en fysiek. Daar zijn wij al meer dan 15 jaar mee bezig in onze praktijk in Epse en met onze gezonde groenten maken we onze adviezen nog tastbaarder.
Image

Jelle

Image

Maud

Meld je aan voor de wekelijkse versbrief

Wil je ook op de hoogte gehouden worden over de groenten die we gaan oogsten, geef je dan op voor de versbrief.
Je kunt je altijd weer afmelden.